Explore Sweden

Ystad


se och göra i ystad


Se & göra

Vad ska man se och göra i Ystad? 

Gå stadsvandring bland speciella hus

Är du historiskt intresserad så kan du leta upp hus som är extra intressanta, eller gå på en guidad tur, eller kika in på turistbyrån och be om broschyrer för stadsvandring. Några byggnader du inte vill missa är:
-Birgittahuset
-Brahehuset
-Garvaregården
-Pilgrändshuset
-Latinskolan
-Ystads teater

Ystad Studios Visitor Center

Ystad Studios Visitor Center är ett upplevelsecenter för film. Ystad kommun och Film i Skåne går samman och bjuder in till ett innehållsrikt utbud av lärande i filmens värld och upplevelser, vägg i vägg med den framgångsrika filminspelningsstudion Ystad Studios som drivs av Film i Skåne. 
Här kan du vandra runt i autentiska filmmiljöer och studiobyggen, prova och se rekvisita, själv skapa filmer och berättelser med professionell teknik. Efter egna önskemål kan du boka workshops, guidade visningar och föreläsningar. På plats finns ljudstudio, redigeringsrum, greenscreen och animationsrum att använda. 

Priser: 

Barn 0-4 år Gratis

Barn 5-18 år 60:-

Student/Pensionär 100:-

Vuxen 120:- 

Äta i ystad


Mat & dryck

Tips på restauranger, barer, kaféer i Ystad

Villa Strandvägen

Hjärtat i restaurangen utgår från köket, och kockarna älskar att laga mat och skapa goda kombinationer av säsongsbetonade och lokala råvaror.
Kvällen på Villa Strandvägen börjar med en fördrink och en bröd- och plockservering, därefter serveras fyra rätter per person som gästen får välja själv och dom kan fördelar hur gästen än vill, små kalla serveringar, varma små serveringar, ost&dessert och mindre varmrätter. Villan erbjuder en dynamisk och gedigen dryckeslista, på den finns det något som faller de flesta i smaken, då dom har ena foten i den klassiska dryckesvärlden, och den andra foten i den moderna. 

Le Petit Bistrot

En fransk restaurang med en ständigt förändrad meny, det dom serverade igår kan vara ersatt idag. Dom serverar klassisk mat som man oftast känner igen och som är lagad från grunden. Restaurangen har en liten men välkurerad vinlista med många olika sorter på glas och lägger fullt fokus på personlig service och en trevlig och avslappnad miljö. 
2022 vann dom pris i både årets restaurang men också i årets skånska världskap. 

hotell i ystad


Övernattning

Det finns massor med hotell och hostels i Ystad. Här är våra favoriter.

Ystad Saltsjöbad

Vid stranden på Skånes kust hittar du Ystad Saltsjöbad, ett klassiskt New Port hotell. Dom vill utnyttja den lokala charmen och närheten till havet samtidigt som dom vill värna om deras fantastiska faciliteter. Med sina 139 rum, varar 2 är sviter och 10 är minisviter finns det 286 bäddar att välja mellan. Det är ett perfekt hotell att ha möte på då det finns 16 konferensrum och det största har plats för 324 sittande. Inte nog med att det är ett stenkast från vattnet så finns det även ett gym och spa på hotellet. 

Prins Carl

Mitt i Ystads medeltida centrum kan du finna lugnet i  hotellmiljön på Prins Carl. Låt din vistelse bli precis så vilsam, bekväm eller effektiv som du tänkt dig. På Prins Carl finns det 20 rum och 2 lägenheter att välja mellan. 
Precis utanför hotellet hittar du stadens stora utbud av affärer, restauranger och caféer. Du hittar även Mariakyrkan, Klosterkyrkan och Ystads otroligt vackra teater. Från hotellet till marinan och stranden är det en promenad på 10 minuter. Färjeterminalen och järnvägsstationen till polen och Borgholm ligger ett stenkast från hotellet och du kan vara i Köpenhamn på 80 minuter, så det är ett perfekt läge till att kunna åka på utflykter från.