Explore Sweden

UppsalaSe och göra i Uppsala

Se & göra

Här listar vi vad man kan se och göra i Uppsala

Botaniska trädgården

Upptäck Uppsala Universitets botaniska trädgård där undervisning, forskning och bevarande av biologisk mångfald går hand i hand med rekreation, bildning och skönhet. Från dagens moderna botanik till Rudbeck, Linné och Thunberg. 
I den botaniska trädgården finns det grönska och blommande växter året runt. I deras Tropiska växthus, Uppsalas vackraste regnskog, finns det orkidéer, banan- och kaffeplantor, men också växter från öknar och andra torra områden. Deras orangeri innehåller kaktusar, fikon, Linnés lagerträd och olivträd. 
Under sommaren, våren och hösten så finns det massor av färgsprakande sommarblommor, rara fjällväxter, buskar, träd och aptitretande köksväxter från  hela världen till promenader i trädgården. Ta en fika på det tillhörande caféet Café Victoria.

Takvandring på Uppsala slott

Klättra upp i slottstornets magnifika kupol genom det vackra trapphuset. Väl i tornrummet kan du beundra slottsväggarna och det häftiga fackverket av tunga bjälkar från mitten på 1700-talet. Ta på dig den personliga skyddsutrustningen som ser till att du är säkrad under hela din tur på taket, och du får en säkerhetsgenomgång av guiden. Efter att du har genomfört provbanan inomhus så är du redo att ge dig ut på slottstaket och med spännande inslag av Slottets alla hemligheter och Uppsalas historia så lotsas du genom turen. 

restauranger i Uppsala

Mat & dryck

Restauranger, kaféer och pubar i Uppsala

Café Victoria

I Botaniska trädgården ligger den hundraåriga bak- och bykstugan som idag är Café Victoria, ett av Uppsalas främsta sommarcaféer. Under dom vackra sommarmånaderna kan du sitta ute i den fantastiskt vackra trädgården och njuta av godsaker, miljön och valmöjligheterna bland maträtter och fikabröd är många. 
Café Victoria drivs av Triller Mat och Bröd, och har öppet från maj till september. Café Victoria har endast uteservering i trädgården. 

Mjesto

Mitt i centrala Uppsala ligger Mjesto. På restaurangen kan du kika in spontant och ta något litet att äta i baren eller sitta länge och äta många olika rätter, det är helt upp till dig. Mjesto's meny innehåller ett urval av rätter från länderna runt hela Medelhavet, och är gjorda för att delas, ätas var och en för sig eller kombineras som man själv vill. Under helgerna höjs stämningen i takt till musiken och den långa bardisken fylls av cava, drinkar och skönt häng till dom sena timmarna på natten. 

hotell i Filipstad

Övernattning

Hotell och campingar i Uppsala

Akademihotellet

Övernatta på Akademihotellet mitt i Uppsalas kulturhistoriska kvarter, med många av stadens besöksmål precis runt knuten. Från rummen på det lite mindre och personliga hotellet har du utsikt över Pelle Svanslös kvarter, Carolina Rediviva, mot en trevlig innergård och Uppsala domkyrka. Byggnaden som hotellet ligger i  är från 1930-talet och hotellet har bevarat många charmiga originaldetaljer i både interiören och exteriören.  

Hotell Botanika

Hotell Botanika ligger 400 meter från Linnémuseet och erbjuder dig som gäst ett boende med bar, restaurang, trädgård, solterrass, familjerum, kvällsunderhållning och en 24-timmarsreception. 
Alla rum på hotellet har eget badrum med dusch och gratis Wifi. Hotellet erbjuder även en underbar frukostbuffé eller kontinental frukost.
Några populära sevärdheter nära hotellet är Linnéträdgården, Gustavianum och Uppsala Konsert & Kongress. Den närmaste flygplatsen till hotellet är Stockholm Arlanda som ligger 37 kilometer från Hotell Botanika.