Explore Sweden

KalmarSe och göra i kalmar


Se & göra

Här listar vi vad man kan se och göra i Kalmar

Kalmar Sjöfartsmuseum

Detta mindre museum i centrum av Kalmar innehåller artefakter från sjöfartens historia, och du kan även få en guide som seglat på de sju haven och som kan berätta historier om livet på sjön.
På almar sjöfartsmuseum finns det tusentals av nautiska föremål; så som skeppsmodeller, kaptenstavlor och exotiska föremål. Dom strävar efter att behålla den genuina atmosfären hos ett traditionellt sjöfartsmuseum, så det luktar tjära och havets brus hörs i snäckorna. Några av de områden som museet försöker att dokumentera är Kalmar Varv, rederier, de lokala sjöfarten, båttyper, fartyg, stuveriet, hamnen och sjöfolk från Kalmarbygden. 

Priser:

Barn 6-12år 20:-

Vuxen 50:-

Pensionär 30:- 

Grupp på minst 10 personer 30:-

Kalmar Slott

Besök Kalmar Slott och gå på guidningar, utställningar, besök slottsbutiken, ät i restaurangen och låt barnen leka av sig på barnens slott. 

Priser 1januari-31mars:

Barn 3-5år 45:-

Barn/ungdom 6-19år 60:-

Studerande med studentlegitimation 85:-

Vuxen 130:-

Pensionär 120:-


restauranger i kalmar


Mat & dryck

Restauranger, kaféer och pubar i Kalmar

Slipkajen

Restaurang Slipkajen strävar efter att alltid ha god mat som är lagad från grunden och dom köper helst in sina råvaror från lokala producenter, och följer alltid den pågående säsongen. 
På dagtid serveras det lunch där man kan välja mellan dagens lunch eller veckans fisk, vegetariskt, sallad eller hamburgare. På kvällstid serveras À la carte. 
Året runt ger Slipkajen möjlighet till att gästen kan boka middagar, bröllop och fest. Restaurangen har fin utsikt över vattnet och idylliska fiskestugor. 

Café Lotsutkiken

Café lotsutkiken hittar du på halvön Tjärhovet som är hem till Kalmar hamn. Förr så användes huset som en faktisk lotsutkik men nu används det som café med panoramautsikt över Kalmarsund. Brödet dom serverar får dom till sig färskt och nybakt varje dag av Danska wienerbageriet på Kalmar.

Blomlöfs i Kalmar

Denna fisk&skaldjurs restaurang ligger i gästhamnen och har en fantastisk utsikt mot slottet. Här får du dig en lunch med smaker från havet. Specialiteten på Blomlöfs är deras rökta produkter som även går att handla i deras tillhörande butik i anslutning till restaurangen.

hotell i kalmar


Övernattning

Hotell och campingar i Kalmar

Slottshotellet

Ett charmigt hotell som ligger bland 1700-tals och 1800-tals villor i en park med en promenad på endast 3 minuter ifrån Kalmar Slott. Här erbjuds gratis Wifi och mellan måndag och torsdag ingår ett lättare kvällsmål i priset. 
Alla rum på hotellet är individuellt inredda och har trägolv, kristallkrona och tv. Många av rummen har antika möbler och i vissa av rummen finns det öppen spis eller utsikt över innergården. 
Tvärs över gatan från hotellet ligger Kalmars Konstmuseum, och 500 meter bort ligger Kalmar centralstation. Från hotellet kommer du till Kalmars bästa shoppinggata med en promenad på 5 minuter. 

Frimurarehotellet

Frimurarehotellet hittar du i hjärtat av Kalmar, mitt emot centralstationen och i direktanslutning till Citykärnan med pubar, restauranger och shopping. På deras kaffebuffé i hotellkorridoren så finns det kaffe, te och kakor som dom bjuder alla gäster på, tillsammans med en god service, unika individuellt inredda rum och sköna sängar. Hotellet strävar efter att gästen ska känna sig som hemma, fast lite bättre och lägger därför fullt fokus på personlighet och personlig service.