Explore Sweden

Helsingborg


Se och göra i Helsingborg

Se & göra

Kärnan

Kärnan är en av Helsingborg mest välkända symboler, ett vakttorn som är nästan 700 år gammalt. Det enda som finns kvar av den gamla borganläggningen Helsingborg Slott är nämligen tornet. Tornet är 35 meter högt och har 4 våningar & en takterass. Inuti Kärnan finns det en utställning som berättar mer om Kärnan och den medeltida historian. Kärnan har öppet från mars - november.

Priser: 

Upp till 18 år (endast i vuxet sällskap) fri entré

Vuxen 80:-

Kulturkort fri entré

Kulturarvskort 50% på entrén

Dunkers Kulturhus

Precis intill vattnet i Helsingborgs Norra hamn ligger Dunkers Kulturhus. Kulturhuset rymmer teater, musik, dans, konst och stads- & kulturhistoriska utställningar. Utöver det kan du besöka deras bistro eller restaurang och ta dig något gott att äta. 
Kim Utzon, byggnadens arkitekt, är son till han som gjorde ritningen till operahuset i Sydney.

Priser:

Upp till 18 år fri entré

Vuxen 100:-

Med kulturkort fri entré

Fri entré på utställningarna På Spåret, Spektra och Kulturskolan.


restauranger i Helsingborg

Äta & dricka

Kigo

På Kigo får du uppleva att äta asiatiskt inspirerad mat med helt svenska råvaror som bas. Restaurangen passar både matnördar, grannstammisar och dom som vill fira något. På kort tid har Kigo blivit Helsingborgarnas favorit och 2020 vann dom pris för bästa restaurangen i Skåne.  

Sillen & Makrillen

Sillen & Makrillen ligger precis vid vattenbrynet med en otrolig utsikt över Danmark och sundet. Upplev både soliga sommardagar och mysiga höstkvällar när stormens vågor och vind slår emot restaurangens fönster. På restaurangen är det havets läckerheter som står i fokus och menyn varierar efter varje säsong. 

Barrica Mat & Vinbar

På Barrica möts du av en livlig och lagomt stökig stämning med goda skratt som på en bakgata i Barcelona. På restaurangen serveras allt från grillat kött till typiska svenska tapas. Du får en snabbresa till sydligare breddgrader när du besöker restaurangen.
Då det är ett öppet kök på Barrica Mat & Vinbar så känns dofterna från grillat kött och saltstänkta skaldjur i hela lokalen. 

hotell i helsingborg

Övernattning

Clarion Hotel Sea U

Största hotellet i Helsingborg med utomhus pool, massa barer (en på taket) och fantastiska rum. Bra beläget nere vid hamnen och enbart 450 m från central stationen. 

V Hotel

Mitt i hjärtat av Helsingborg, där gatorna lever och staden pulserar ligger V Hotel. Mötesplatsen för dig som gillar skön atmosfär, personlig design och att känna dig som hemma. Det fyrstjärniga boutiqehotellet i ett anrikt hus med all den komfort du behöver och med personlig och varm design där varje rum är unikt inrett. Slå dig ner i deras vardagsrum, en levande och skön mötesplats som bjuder in till både fokuserat arbete men också avslappnat umgänge över en cocktail innan natten tar vid, en afterwork eller ett glas vin framför den mysiga brasan.
På V Hotel finns det en restaurang som heter Bistro V som serverar en klassisk Fransk bistromeny med väl utvalda viner från deras prisvärda vinlista.

Hotel 1622

Vid ett fantastiskt läge i Rydebäck, ett stenkast utanför Helsingborg hittar du Hotel 1622 med grannar som havet, stranden, Rya golfklubb och skön natur. Just utanför går Sydkustleden förbi, en kustnära nationell cykelled mellan Helsingborg och Simrishamn. 
Besök hotellet om du vill njuta, koppla av, sova skönt, äta gott, umgås och mötas. Hotel 1622 erbjuder 34 rum som är fördelade på två våningar,  ett lyxigt spa med pool, varma bänkar och bastu, och till sist erbjuds du som gäst möjlighet att ha event eller konferenser på hotellet.