Explore Sweden

Karlskrona


se och göra i Karlskrona


Se & göra

Vad ska man se och göra i Karlskrona? 

Marinmuseum

Besök Sveriges nationella museum för den svenska marinens historia från år 1522 fram till nu. 
Utställningarna på marinmuseet berättar om skeppsbryggeri, världsarvet örlogsstaden Karlskrona, svenskt sjöförsvar under 500 år, fartygsmodeller, det kalla krigets sista decennium, livet ombord och mycket mer. Gå på föreläsningar, utforska på egen hand eller gå på en visning. 
Ta del av och se den 110-åriga svenska ubåtshistorien, och upplev den vackra Galjonshallen som visar världens finaste samling av galjonsfigurer. Kombinera ditt museibesök med god mat och prisad glass på Bistro Skeppsgossen, där du både inomhus och utomhus har vacker utsikt över museifartygen och Stumholmens historiska miljöer. I den tillhörande museibutiken hittar du accessoarer, heminredning, leksaker, nautisk och militärhistorisk skönlitteratur för både små och stora.

Priser:

Ung besökare (0-18 år) Gratis

Vuxen 100:-

Kristianopel

Med en halvtimmes bilresa från centrum hittar du till den första renässansstaden i Norden, som även är en av de mest solsäkra platserna i Sverige. 
Här finns det restauranger, caféer och små butiker. Vill du övernatta här kan du göra det i gästhamnen, på campingen, i stugor eller i ett rum på ett bed & breakfast. 
För att uppleva Kristianopel på bästa sätt bör du ställa bilen någonstans, strosa runt bland dom olika små trähusen där rosorna växer i trädgårdarna och känn dofterna av rosor och hav. Slå dig ner på en av bänkarna i hamnen och titta ut över vattnet där du kan se Ölands södra udde ute i horisonten. Om du vill se den idylliska byn lite från ovan så kan du gå runt olika delar av byn uppe på den mycket gamla och mäktiga ringmuren. 

Äta i ystad


Mat & dryck

Tips på restauranger, barer, kaféer i Karlskrona

KAI Krog

KAI Krog, restaurangen där Norden möter Japan. Restaurangen ligger på stans bästa läge med ett väldigt generöst trädäck endast 2 meter från havet. KAIs mål är att du som gäst ska få en helhetsupplevelse från ditt första steg in på restaurangen till det som serveras på tallriken. Kockarna på KAI skapar smaker med hela Asien som inspirationskälla, men främst Japan, och dom jobbar för att utveckla ett nordiskt/japanskt kök med med främst Skandinaviska råvaror av högsta klass. 

Antonio's

Kärleken till Italien och Karlskrona har format Antonio's, en plats där människor inspireras och möts. Här serveras det mathantverk, goda drycker, napolitansk pizza, färsk pasta och massor med andra utsökta rätter från det otroliga, väldoftande Italien. Restaurangen ligger precis intill Borgmästarefjärden och har en idyllisk utsikt över Karlskronas skärgård. Med dess läge mitt i centrum så är det gångavstånd till Centralstationen, shopping, sevärdheter och Trossös parkeringsplatser. Det är smidigt att ta sig till restaurangen till fots eller cykel också tack vare strandpromenadens gång- och cykelvägar. 
Inredningen är inspirerad av nordisk och italiensk design med färgval och material som reflekterar det sjönära läget. Dess dukning passar alla tänkbara tillfällen, allt från sköna platser i baren där du som gäst kan få en överblick över det öppna köket till stora middagar. 
För att njuta så mycket som möjligt av den fantastiska utsikten över skärgården så har restaurangen inramande panoramafönster och under sommaren är har dom en stor inglasad uteservering på strandpromenaden. På Antonio's erbjud det även  glass från Gelato Factory Karlskrona.

hotell i Sundsvall


Övernattning

Det finns massor med hotell och hostels i Karlskrona. Här är våra favoriter.

JA Hotel

JA Hotel är ett bekvämt och omtänksamt hotell i hjärtat av Karlskrona. Här kan du hitta allt från god mat och dryck på JA Bistro & Barn och Café 1344, nära till shopping, massor med olika restauranger och spännande landmärken som Konserthuset och Fredrikskyrkan. 
Alla rum på hotellet har bekväma sängar och kuddar, helrenoverade badrum, riktigt snabbt Wifi och luftkonditionering. Deras frukostbuffé är alltid välfylld och dom har lokaler för möten och konferenser. 

Nature by Andreas - Skärgårdstältet

Boka boende i ditt alldeles egna skärgårdsparadis. Upplev den fantastiska känslan av att ta ett dopp i havet, sätta sig runt en öppen eld och se hur solen sakta går ner i horisonten. Känn dofterna av frisk luft, havet och hör fåglarna kvittra.
Skärgårdstältet är ett väldigt stort och rymligt tält med ståhöjd som du kan gå in i. Här slipper du krypa in i ett trångt och fuktigt tält. Utan här sover du kungligt på en tjock madrass med riktigt mysiga täcken och kuddar. Du sitter bekvämt på sköna stolar och blir det kyligt på kvällen så kan du svepa in dig i en filt. Om du väljer att boka denna upplevelse hos Nature by Andreas så förbereder dom allt. Ni möts upp på en överenskommen plats och ni leds till ert tält. Efter en kort genomgång av er guide så blir ni lämnade för att njuta av omgivningen i eget tempo. Platserna som väljs ut är alltid utifrån väder. I vissa fall är det en plats där väldigt lite människor rör sig, ibland en plats med solnedgång och ibland en plats med soluppgång. På vissa platser får man möjlighet till att bada från en egen strand och på andra platser från en klipphäll. I tältet finns det alltid en grunduppsättning med utrustning.