Explore Sweden

Västerås

Märlar staden Västerås. Här hittar du information om aktiviteter, restauranger, hotell etc. 
se och göra i Väserås


Se & göra

Vad ska man se och göra i Västerås? 

Museums:

Sala Silvergruva

Sala Silvergruva är en besöksgruva med bäst bevarad gruvmiljö, inte bara i Sverige utan i Världen. Besök gruvan och bli bemött av mörka ringlande gruvgångar och storslagna, vattenfyllda bergrum. Gruvan är en spännande upplevelse för både små som stora och är en av de största turistattraktionerna i Västmanland. Gruvan har öppet året runt.

Vallby friluftsmuseum

På Vallby friluftsmuseum kan du besöka tryckeriet, gå på ordmuseum, gå på kurser eller föreläsningar, kolla på fornlämningar på museiområdet, vandra i trädgården, hälsa på djuren och barnen har sitt egna lilla friluftsmuseum där dom kan umgås och leka men också upptäcka och lära. 

äta i västerås


Mat & dryck

Tips på restauranger, barer, kaféer i Västerås

Hermanas

Man kan beskriva Hermanas som ett exploderande kollage av flamingos, kaktusar, färgglada möbler och dekorerade dödskallar. Restaurangen må vara liten men det ryms mycket. Med tydliga influenser av Mexiko, Karibien och Sydamerika i köket är det autentiska smaker och traditionell tillagning som gäller. Burritos, tacos och quesadillas är typiska rätter på deras meny men deras utbud varierar. Maten serveras på udda porslinstallrikar och menyn handskrivs på griffeltavlor. 

Blackstone Steakhouse

På Blackstone Steakhouse tillagar du ditt eget kött vid bordet, på en rykande het lavasten. Stenen har en temperatur på 400°C när den dukas fram och håller värmen i 30 minuter. Blackstone har fokuserat mycket på att hela upplevelsen med restaurangbesöket ska vara att man tillagar sin egen köttbit vid sitt bord. 
På tisdagar har restaurangen ett erbjudande som heter Sweet Tuesday vilket innebär att dom bjuder på en dessert om man köper en varmrätt. 

hotell i västerås


Övernattning

Det finns massor med hotell och hostels i Västerås. Här är våra favoriter.

The Steam Hotel

Med 264 rum i industiromantisk stil, restauranger och barer med internationella visioner kommer Steam Hotel garanterat att väcka sinnena dina till liv. På hotellet har du även tillgång till ett 800 kvm stort spa med utsikt över Mälaren som kommer få dig att bli tagen med storm. Från hotellet är det en cirka 15 minuters promenad till centrala Västerås och du har första parkett till Mälaren.

Boutique Hotel Frösåker 

På Boutique Hotel Frösåker sover du fantasiskt gott med utsikt över mälaren. Hotellet har 20 rum med totalt 35 bäddar. På Boutique kan du promenerar i naturreservatet, bada i badtunna på bryggan och spela golf på Frösåkers golfklubb. Alla rum är uika och inredda personligt med antika möbler och detaljer.