Explore Sweden

Visby

Visby är känd för sin välbevarade medeltida stadskärna och dess historia som en viktig handelsstad under medeltiden. Visby är också känd för sina vackra ruiner, stadsmur och många kulturhistoriska sevärdheter. Det är en populär destination för både turister och svenskar som vill uppleva en bit av Sveriges historia och charm.

se och göra i visby


Se & göra

Vad ska man se och göra i Visby? 

Visby Ringmur

En välbevarad medeltida stadsmur som omger stadskärnan.

Gotlands Försvarsmuseum

Besök Sveriges enda museum med utställningar för Marin, Flyg och Armé. Här finns det utställningar som visar försvarshistorian från forntid till nutid. Se artilleripjäser, pansarfordon, luftvärnssystem, fasta och rörliga kustartilleripjäser, militärt sjukhus, stridsflyg och helikoptrar. Museet består av två delar, Armé och Flyg&Marin. 

Priser:

Barn 0-15 år 0:-

Ungdom 16-18år 60:-

Vuxen 120:

Gotlands Museum Fornsalen

På fornsalen finns mycket att göra; följ med på en stadsvandring genom stadens gränder, lyssna på lärorika föreläsningar, eller boka en lokal mitt i hjärtat av Visbys innerstad. Gotlands Museum gör det möjligt för både gotlänningar men också besökare från hela världen att ta del av Gotlands historia, konst och kultur- och naturarv. Gotlands Museum består av fornsalen, Gotlands Konstmuseum, Visby ruiner och de tre museigårdarna Norrbys, Kattlunds och Petes.

Domkyrkan i Visby

En vacker medeltida katedral med anor från 1100-talet.

Botaniska trädgården 

En vacker trädgård med många olika växtarter att utforska

äta i visby


Mat & dryck

Tips på restauranger, barer, kaféer i Visby

Tocar Madera Restaurang

Tocar Madera är en äkta spansk restaurang som tillagar paella och spanska tapas med rötter från Andalusien. Restaurangen satsar stenhårt på kvalité, smak och äkthet och dom visar gärna upp sina rötter från förr med sin matlagning. Dom har ett stort utbud av tapas, vin och öl. Inuti lokalen finns det 150 sittplatser och på innergården 360 sittplatser, vilket är perfekt så att man kan välja fritt om man vill sitta inne eller ute. Vid köp av alkoholdryck bjuder Tocar Madera på gratis tapas för att gästen ska få känsla av Spanien. 

Visby Crêperie & Logi

Besök Visby Crêperie & Logi som ligger i strykjärnshuset mitt i charmiga Visby innerstad. Under sommartid finns det även uteservering på restaurangen för den som vill sitta ute och njuta av solen. Här erbjuds du att äta fantastiska galetter eller crêpes. Passa på att svalka dig med ett glas iskall fransk cider när du är där.

Restaurang Baksidan Visby

Restaurang Baksidan håller fullt fokus på gotländska råvaror i den utsträckning det går. Menyn innehåller veganska och vegetariska rätter kombinerat med fisk & kött rätter. Huset som restaurangen ligger i är från 1700-talet och har en lång historik av restauranger och caféer. Innan Baksidan så drevs Skafferiet, Tuppen och Coq&Vin drivits i huset. 

hotell i visby


Övernattning

Det finns massor med hotell och hostels i Visby. Här är våra favoriter.

Hotell Helgeand Wisby

Centralt i Visby hittas detta personliga och familjedrivna hotell. Över hotellet vilar en lugn atmosfär trots att det ligger ett stenkast från Stora Torget. De medeltida byggnaderna är daterade så långt tillbaka som till 1200-talet och varje rum på hotellet är unikt. På sommaren avnjuts frukosten gärna i trädgården, men under resten av året föredrar gästerna att äta framför brasan i loungen. 


Clarion Hotel Wisby 

Clarion Hotel Wisby är bekvämt beläget i den gamla delen av Visby, bara en kort promenad från småbåtshamnen.

Här finns moderna inslag, varsamt blandade med historiska detaljer, bland annat en medeltida gränd och pelare från 1200-talet som omsorgsfullt restaurerats och bevarats.

Holiday Bed & Breakfast

Holiday Bed & breakfast ligger på Klockgränd 3 i Visby innerstad, en väldigt lugn tvärgata men ligger i närheten av kända shoppingstråk.  Dom hemtrevliga och inbjudande rummen i huvudbyggnaden är uppdelade på två våningar, och i en fristående byggnad på gården finns det några ytterligare rum, för uthyrning. På Holiday ingår frukosten, sänglinne, Wifi och handdukar. För en extra hemtrevlig känsla är sängarna bäddade innan gästen kommer dit och slutstädning ingår.


Hotell

hotel strawberry elit hotels of Sweden erbjudande