Explore Sweden

Landskrona

Landskrona är den lilla staden med pittoresk stadskärna, stort kulturutbud och härliga badstränder och gästhamnar ett stenkast från stadskärnan. 30-minuters båtresa bort ligger även ön Ven som bjuder på fantastiska naturupplevelser.

Foto: Oskar Fäldt, Landskrona stad

Besök ön Ven landskrona


Se & göra

Här listar vi vad man kan se och göra i Landskrona

Besök ön Ven

Överfarten från Landskrona till ön Ven tar endast tar 30 minuter. Ven är knappt 12 km i omkrets och det passar bäst att cykla eller vandra runt ön. Ven bjuder på fantastiska naturupplevelser.

På Ven har vi världens minsta pot still whiskydestillerier, Spirit of Hven. De tillverkar sin whisky på ön och exporterar sina drycker till ett 40-tal länder i världen. Hos Spirit of Hven kan du följa med på en visning av destilleriet och provning. www.hven.com
Tips: Åk till Ven i maj eller september. Då får du uppleva lugnet och stillheten på ön.

www.ventrafiken.se

 

Landskrona slott

Citadellet byggdes i mitten av 1500-talet som en försvarsanläggning. Citadellområdet är en grön oas där du kan fiska i vallgraven, fika på caféet, besöka konstnärer och gå med på en guidad visning.

Landskrona konsthall

En av Skånes vackraste konsthallar med en fantastisk arkitektur och bra utställare.

Sveriges äldsta koloniområde

I Landskrona finns Sveriges äldsta koloniområde med snickarglädje och prunkande odlingar. Koloniområdet ligger precis intill Citadellets vallgrav. Här hittar du också landets enda museikoloni som är öppen för besökare året om.

Vandra

Vandra längs Skåneleden och upplev pittoreska hamnar och en fantastisk utsikt över Öresund längs hela vägen. Picknick vid Hilleshögs dalar är ett måste!

https://www.skaneleden.se/etapp/8-rydeback-landskrona

 
restauranger i landskrona


Mat & dryck

Restauranger, kaféer och pubar i Landskrona 

Kvarteret Erikstorp

Hantverket i fokus. Råvaran hanteras med stor respekt, men mat ska inte vara komplicerad och inte heller överanalyseras. Mat ska helt enkelt vara god och ätas tillsammans med människor man tycker om.

Smörtaxen

Fun dining!

Matscenen

Landskronas teaterrestaurang. Menyn är uppbyggd för att du ska kunna uppleva många olika rätter och enkelt kunna smaka av varandra.

 

House of Hven

Skapar gärna mat utifrån det som finns runt oss på dagen. Det håller oss vassa och uppmärksamma på vår omgivning och på de helt aktuella smakerna.