Explore Sweden

SkaraSe och göra i skara


Se & göra

Här listar vi vad man kan se och göra i Skara

Västergötalands museum 

I hjärtat av ett rikt kulturlandskap ligger Västergötlands museum i medeltidsstaden Skara. Här finns över 10 000 år av landskapets unika historia gestaltad.

Veterinärmuseet

Besök Skaras Veterinärmuseum och få en inblick i vetrinärsyrket utveckling under 250 år med hjälp av presentationer och modern museipedagogisk teknik. I deras biosalong kan du njuta av vackra och välgjorda bildspel, gå på utställningarna och studera bilder, texter och intressanta föremål. 
För barnen finns det en tipspromenad med djurfrågor, en mysig pysselhörna, en läshörna med Mamma Mu, Findus och Emil. För barnen med spring i benen finns det utelekslåda och käpphästar med hinder att låna. 

Priser står på hemsidan

Skara Sommarland

Besök Skandinaviens största vattenpark, med roliga aktiviteter för alla åldrar. Det finns 47 roliga attraktioner på sommarlandet, allt från pooler och roliga vattenrutschbanor till snurriga karuseller och fartfyllda berg & dalbanor. 
Skara sommarland är en av de största turistattraktioner i Västra Götaland, och är ett populärt besöksmål för barnfamiljer från hela landet, och även från Norge. Varje år gästas sommarlandet av ungefär 300 000 besökare, och säsongen varar från början av juni till slutet av augusti, ungefär 80 dagar.

Priser står på hemsidan

restauranger i kalmar


Mat & dryck

Restauranger, kaféer och pubar i Skara

Restaurang Enjoy

På Restaurang Enjoy kan du äta klassiska, thailändska rätter såsom kyckling i röd curry och nudelsoppa, men även sushi som görs för hand på restaurangen. Restaurangen ligger mitt i centrala Skara och har både lunchservering och kvällsmeny.
Enjoys ambition och fokus är att servera högklassiga rätter med priser som passar plånboken, och att laga mat med råvaror av högsta kvalitet är en självklarhet för restaurangen. 

Connys kalaskök

På Connys kalaskök servers det väldigt omtyckt husmanskost till både lunch och catering. 
Maten på Connys kan beskrivas som en genuin husmanskost med inspiration från Asien, Italien och Frankrike, och så ofta som möjligt lagas maten med lokala råvaror. Förutom husmanskosten erbjuder Connys kalaskök även bröllopscatering och en bygdegårdsmeny, och för den som är sötsugen gör dom egna tryfflar och annat smarrigt. 

hotell på Öland


Övernattning

Hotell och campingar i Skara

Skara Konsthotell

Övernatta på Skara Konsthotell och få både en god natts sömn, men också möjligheten att uppleva svensk konst i konsthallen från konstnärerna Anders Zorn, Carl Larsson och Jenny Nyström. Avnjut en läcker middag i hotellets restaurang framåt kvällen.
I hotellets Sky Gym & Bastu kan du vila och träna med fantastisk utsikt över Skara. I närområdet hittar du aktiviteter och utflyktsmål såsom Julahuset, Jula Äventyrsgolf, Skara Sommarland, Hornborgsjön och Vilanområdets bad och gym.
I restaurangen väntar en minnesrik upplevelse som stimulerar alla dina sinnen, och i baren kan du få en enklare meny, och en god öl i en avkopplande och modern miljö.

Järnvägshotellet B&B

I centrala Skara kan du bo bekvämt och hemtrevligt på Järnvägshotellet B&B. Huset har anor som hotell sedan 1800-talet och idag finns det 16 luftiga och ljusa rum med individuell och modern inredning, med platt-TV att boka. Hotellet har totalt 48 bäddar som är fördelade på enkel- och dubbelrum samt tre- och fyrbäddsrum. Det är gemensamma badrum, TV-lounge och gratis Wifi på hotellet. I rumspriset ingår sängkläder, frukost, handduk och städning. Det finns frukostmatsal och ett fullt utrustat gästkök för den som vill laga sin egen mat, även tvättmöjligheter och parkering finns tillgängligt.