Explore Sweden

Sundsvall


se och göra i Sundsvall


Se & göra

Vad ska man se och göra i Sundsvall? 

Amarok Hundsläde

Ta möjligheten att ta med din familj eller dina vänner på en fartfylld tur i Ljungandalen och upplev hund go-kart på sommaren eller hundsläde på vintern. 
Cani-karten dras av 14 stycken huskies och är såklart lämpligt utrustad så att du kan åka med komfort och säkerhet. Här finns det ingen åldersgräns och bokningar sker på hemsidan, facebook, mejl eller telefon. 

Himlabadet

Besök äventyrsbadet för en spännande och rolig badupplevelse med familjen eller vännerna. Här finns attraktioner som passar både små och stora. 
Simma mot, med eller runt strömmen i den runda poolen, bestig klätterväggen och testa vattenpisten, en brant lutande bana med vatten som sprutar mot mitten. Äventyrsbassängerna är ungefär 30 grader varma, barnpoolerna är lite varmare med 32 grader och bubbelpoolerna är ännu lite varmare med 34 grader.
Något som är speciellt med Himlabadet är att dom är först i Europa med surfmaskinen Surfstream, som är en attraktion för ungdomar och vuxna.
Vid barnpoolområdet kan barnen träffa Uttern och hans vänner kotten, laxen, grodan, lövet, regnbågen och trollsländan. 
Även bastubad av flera slag finns här, varmpool, kallpool och upplevelseduschar. På översta våningen finner du relaxen med en takterrass mot Selångersån i bästa solläge.

Priser står på hemsidan

Äta i ystad


Mat & dryck

Tips på restauranger, barer, kaféer i Sundsvall

Basta Urban Italian

Restaurang Basta är ett italienskt helhetskoncept och en urban mötesplats som är i korsningen mellan den pulserande staden och det fantastiska italienska köket. Ät en middag, sväng förbi på ett glas vin i baren, en färsk pasta eller en napolitansk pizza till lunch eller plocka upp take away, alternativen är många. Restaurangen är en livlig mötesplats med fullt fokus på autentisk italiensk mat som är serverad med stora vibbar och känslor.

Bloco

Restaurang Bloco är inspirerad av alla hundratals kvartersfester som tillsammans bildar karnevalen i Rio. Blocos koncept tar sikte mot mellanamerikanska och spännvidden mellan Surinam & San Fransisco. Här är det högljutt, färgglatt, livligt, spontant, kryddigt rökigt och jordnära. Top notch, sharing is caring och casual dining är ledorden när den sydamerikanska glöden hamnar i en bister norrländsk fusion. Sätt dig i en hammock i det bästa solskenet i stan, ta en drink på takterassen, dansa till musiken från scenen eller utmana något på en boulematch.

hotell i Sundsvall


Övernattning

Det finns massor med hotell och hostels i Sundsvall. Här är våra favoriter.

Island Tree Houses

Ett besök på Island Tree Houses handlar om att få en unik upplevelse. På naturens egna villkor har den unika byggnaden uppförts. Sedan lång tid tillbaka har vi svenskar haft naturen i våra hjärtan, och med den andan byggdes trähusen, med väldigt stor respekt för omgivningen. 
Trähuset är på två våningar och har en generöst tilltagen dubbelsäng. Här ingår det sängkläder och handdukar. Det finns även ett enkelt utekök och du kan själv välja om du vill ta med egna matvaror. På marknivå hittar du ett servicehus med sommarduch och mulltoa.

Södra Berget Hotell & Resort

Hotellets ambition är att du som gäst ska få en minnesvärd och angenäm vistelse på hotellet och i Sundsvall stad.
Hotellet är placerat  240 meter över havet på Södra Stadsberget, med ungefär 3 kilometer till centrum och har en fantastisk utsikt över staden, havet, horisonten, dalen och bergen. Förutom utsikten så finns det ett fantastiskt spa på ungefär 1300 kvadratmeter som erbjuder dig som gäst kalla & varma vattenkällor, utomhuspool, ång- & utsiktsbastu, japansk tvagning, avslappningsvaggor och mycket mer. Krydda din upplevelse lite extra med någon spabehandling men även mat & dryck i deras Spa Lounge.


First Camp Fläsian

Kamping just vid havet några minuter utanför centrala Sundsvall. Perfekt om man gillar att bada! Bra variation på stugor, men tänk på att det är en liten kamping så utbudet av förnödenheter och aktiviteter är väldigt begränsade. Husbilsplatserna längst nere vid stranden är svårslagna!