Explore Sweden

Karlstad


Karlstad


Se & göra

Vad ska man se och göra i Karlstad? Här är våra tips. 

Nöjesfabriken

Nöjesfabriken är en anläggning där alla kan samlas under ett och samma tak. Det är inte en aktivitetsanläggning med restaurang, utan en restaurang med massor av aktiviteter. Förutom restaurangen så rymmer Nöjesfabriken bowling, barer, golfsimulatorer, eventhall, nattklubb och mycket mer. Anläggningen är gjort för både det lilla och det stora mötet. Dom mindre arbetsgrupperna kan träffas här i någon av de mindre grupplokalerna och odla sin kreativitet, medans det även finns lokaler som rymmer upp till 1850 personer. Här kan du tillsammans med bowlinghallen och restaurangen ordna årets konferens eller möte som sent kommer att glömmas.

Escape Room Karlstad

Bli placerad i en intellektuell spelatmosfär där du endast kan ta dig ut genom att hitta lösningar, använda ledtrådar, lösa pussel och gåtor. Escape Room Karlstad har två rum, ett Sherlock Holmes rum och ett FBI rum. 
Escape Room är ett nytt slags äventyr där deltagarna blir inlåsta i ett rum och måste använda rummets föremål, hitta ledtrådar och klösa en rad gåtor för att ta sig ut. Ett team består av 2-6 deltagare och teamet får korta instruktioner på vad dom ska göra innan klockan startar, målet är att hitta ledtrådarna och lösa gåtorna för att ta sig ut ur rummet på mindre än 60 minuter. 
Denna aktivitet passar alla olika sällskap, team buildings, födelsedagar, familjeträffar och massa andra då inga förkunskaper eller fysiska färdigheter behövs.

Pris: 750kr för 1 timma

restauranger i Göteborg


Äta & dricka

Tips på restauranger, barer, kaféer i Karlstad

Julins Backyard Barbecue

Besök Julins Backyard Barbecue för att få chansen att uppleva autentisk Texas BBQ. Miljön du käkar i får dig att känna dig som att du befinner dig på en bakgård i den amerikanska södern. Lukten av härligt rökt kött, skön musik och skenet av ljusslingorna gör att du njuter av en fantastisk måltid. Här serveras det ribs, brisket, pulled pork och mycket mer tillsammans med traditionella tillbehör. 
Under sommarmånaderna öppnar dom upp dom stora portarna till uteserveringen så att du som gäst kan sitta ute, käka bbq och ta en drink från containerbaren.

Carli Choklad

I hjärtat av Karlstad ligger Carli Choklad, ett café och en butik i samma lokal. Bakom glassväggar tillverkas det allt från praliner till italiensk glass, gelato, av erfaren personal. I butiken kan du passa på att köpa de godsaker som tillverkas på plats. Carli Choklad erbjuder dig allt från lyxiga paket till kaffe och te i olika smaker. 

Yomo

På Yomo är det det råa och enkla, det delikata och dekadenta som är kärnan. Här serveras det en riktigt stor buffé med det bästa från dom asiatiska köken. Inredningen på Yomo kommer att få dig att häpna då starka färger och detaljer täcker väggar och golv, och skapar den perfekta inramningen till din matupplevelse.

hotell i Karlstad


Övernattning

Det finns massor med hotell och hostels i Karlstad. Här är några utvalda. 

Happie Camp

Happie Camp erbjuder dig möblerade och komfortabla tält på privata och avskilda platser i skogen. Här får du en bekväm vistelse och får njuta av naturen. På Happie Camp finns det möjligheter till bad, sol och friluftsliv i form av paddling och vandring. Upplev naturens skådespel, njut av tystnaden och ta dig tid för att umgås med familj och vänner. Happie Camps säsong är mellan maj och oktober.

Hotell Nova

Hotell Nova har 38 hotellrum som är fördelade på 2 helt rökfria våningar med gratis Wifi. Hotellet har en tillhörande  fri parkering och ungefär 600 meter bort finns det möjlighet till elbilsladdning, Tesla Supercharger. Hotellet ligger ungefär 15 kilometer från Karlstad Airport och till Karlstad centrum är det en promenad på 2,5 kilometer längs Klarälven. Ungefär 5 kilometer bort vid Vänern hittar du Skutberget, där finns det badplats, motionsspår och vandringsleder.
Närliggande aktiviteter vid hotellet är racketcentrum, bowling, en skridskobana, skatecenter, en go-kart bana och en lektplats.