Explore Sweden

Umeå

Umeå - även kallad björkarnas stad, då det planterades massor av björkar efter den stora stadsbranden 1888. Sveriges 13:e största stad med 92 000 invånare. Du kan ta dig enkelt hit med bil, tåg och flyg.


Se & göra

Museum:

Västerbottens museum

Västerbottens museum berättar om Västerbottens läns historia och nutid.

Pris: Fri entré

Guitars - the museum

En av världens finaste privata samlingar av gitarrer.

Pris: Vuxna/Adults: 150 sek

Studerande/Students: 100 sek

Pensionärer/Seniors: 100 sek

Skolklasser inom Umeå Kommun - fri entre. Förbokas.

Barn/Kids: Gratis/Free of charge

 Navet

Navet är ett upplevelsebad som erbjuder dig som gäst ett brett utbud av träning, bad och relax. På Navet finns det strömkanal, vattenrutschkanor och klättervägg. Badet hittar du mitt i Umeå centrum. 

Priser står på hemsidan.Fika Umeå


Mat & dryck

Fika:

Nya Konditoriet

Super mysigt konditori, gå upp en trappa för att komma till café delen.

Kungsgatan 57, 903 26 Umeå

Äta

Gotthards krog

Står för en modern gastronomi där lokala råvaror och nytänkande förädling står i fokus. Mysiga lokaler och trevlig personal.

Köksbaren

Med huvudrätter som varierar efter årstid och svenskt hängmörat kött som grillats i en träkolsugn får du som gäst äta förstklassig mat som är tillagad av det bästa för stunden. Köksbaren är en folklig krog för alla som gillar att äta god mat och umgås. För större sällskap har Köksbaren en avskild del som ni kan boka för er själva, där ryms upp till 40 personer. 
Vill du ha en gastronomi- och vinupplevelse utöver det vanliga ska du boka deras chambre separée, ett mysigt vinrum som inte bara kan användas för gastronomi- och vinupplevelser utan även för par och/eller affärsbekanta som vill avnjuta sin middag lite mer avskilt.

hotel in stockholm


Övernattning

Det finns många fina och mysiga hotell i Umeå. Det här är våra favoriter

Elit Hotel Mimer

Den anrika skolbyggnaden från 1897 är nu vackert transformerad till ett härligt kvalitetshotell med högsta standard mitt i centrala Umeå. Här erbjuds unika rum med generös takhöjd, en spektakulär restaurang och gym och relaxavdelning.

Clarion Hotel Umeå

– Umeås nya mötesplats! Här kan du slappna av på terrassen med utsikt över Umeälven, njuta av en god middag i brasserie NÒR, ta en drink i skybaren, varva ner i Elements Spa och bara va. 

Comfort Hotel Winn 

Ett modernt Umeå-hotell. Det här är hotellet för dig som gillar läcker design, shopping runt hörnet, gratis wifi och skönt lobbyhäng. Dessutom Umeås kanske bästa läge i stadsdelen Forsete.

Stora hotellet

Stora Hotellet erbjuder 82 unika gästrum som sträcker sig från spatiös svit till kompakta sjömans-kojer, restaurang och bar samt bibliotek och mötesrum.

Gamla Fängelset

Vill du övernatta i en unik miljö ska du bo på Umeås gamla varsamt renoverade fängelse från 1861. I byggnaden finns det en- och tvåbäddsceller, dubbel- och fyrbäddsrum att välja mellan. Med en promenad på 5 minuter är du i centrum. Förutom hotellet så finns det även ett museum så att man kan få lära dig om fängelsets historia medans man är där. 
Hotellet erbjuder frukost, gratis Wifi, parkering, konferensrum, familjerum, gemensamt kök, museum, tv-rum och vissa delar av hotellet är tillgänglighetsanpassat. 

Af Klara Logi & konferens

En bilresa på 5 minuter från centrum och du är framme på Af Klara Logi & konferens. Af Klara ligger i en vacker, lantlig renoverad byggnad från 1800-talet som är smakfullt inredd med luftiga, ljusa ytor. Som gäst på hotellet disponerar ni exklusivt hela boendet för er själva, totalt rymmer boendet 6 sovrum med 9 bäddar totalt. Även för det mindre konferenssällskapet är lokalen tillgänglig. 


First Camp Nydala 

En mysig kamping 10 minuter utanför centrala Umeå med olika boende alternativ så som kamping platser, stugor och tältplatser. Stugorna finns i olika standarder så som torp utan toalett till stugor fullt utrustade med kyl, frys, kök och AC. Vi rekommenderar starkt Lingonstugorna om du gillar hög standard.