Explore Sweden

Topp tio platserna att se i Stockholm

De tio platserna som du måste hinna se och uppleva i Stockholm 


Foto: Katla Studios

Foto: Katla Studios

ABBA The museum

ABBA The Museum är mycket mer än ett vanligt museum. Förutom den permanenta utställningen med scenkläder, guldskivor, instrument och utmärkelser så är det en interaktiv upplevelse som bjuder in dig till sång, dans, att mixa musik och prova på scenoutfits virtuellt. Med hjälp av din biljett så kan du spela in din föreställning och ladda ner på hemsidan.

Hitta hit med Google maps.

tunnelbana stockholm

Tunnelbanan 

Stockholms tunnelbana har ungefär 100 stationer och inom några år kommer det att bli fler. 53 av dessa stationer är ovan marken och 47 av dom är underjordiska. 
Stockholms tunnelbana brukar kallas för "världens längsta konstgalleri" då fler än 90 av de 100 stationerna är dekorerade med mosaiker, skulpturer, installationer, målningar, reliefer och gravyrer av över 150 olika artister. Några av de mest populära och fotografivänliga stationerna är Citybanan - Odenplan, Kungsträdgårdens tunnelbana, Hötorgets tunnelbana och T-Centralens tunnelbana. 

Mer information.

Livrustkammaren. Foto: Erik Lernestål, Statens historiska museer.

Foto: Erik Lernestål, Statens historiska museer.

Livrustkammaren 

Ursprungligen så var Livrustkammaren de kungliga svenskarnas vapenförråd, men idag är det ett museum där du hittar vapen, dräkter och paradutrustningar. 
Här kan du hitta till exempel Karl Xll:s blå kappa med lera kvar från när sjönk skjuten ner i löpgraven, och Gustav lll:s maskeradkostym med hålet efter skottet. 

Hitta hit med Google maps.

Kungliga slottet Stockholm

Kungliga slottet

Besök det Kungliga slottet, ett av Europas största och mest levande slott. På slottet kan du upptäcka skattkammaren med riksregalierna, Museum Tre kronor där du kan lära dig om slottets medeltida historia och Representationsvåningarna med pampiga paradrum. Under sommaren är  Gustav lll:s antikmuseum och Slottskyrkan också öppna. Butiken Slottsboden och Högvaktsavlösningen är väldigt populära sevärdheter bland besökare på slottet.  

Hitta hit med Google maps. 

stortorget

Stortorget 

Stortorget är Stockholms äldsta torg och är beläget i Gamla stan.  Stortorget är ett vackert torg, både sommar och vinter. Det var även på detta torg som Stockholms blodbad utspelade sig 1520. 

Hitta hit med Google maps. 

Monteliusvägen

Monteliusvägen

Monteliusvägen är ett vackert promenadstråk vid Mariabergets höjder på Södermalm i Stockholm.  Det 500 meter långa promenadstråket kantat av charmiga hus erbjuder vackra vidsträckta vyer över Riddarfjärden och stadshuset. Ett perfekt stråk för att se soluppgångar och solnedgångar.

Öppna i google maps här

Gröna lund Stockholm

Gröna Lund

På Gröna Lund är det alltid glada tjut, pirr i magen, underhållning och spänning för hela familjen. Mängder av skratt väntar och parken är fylld av attraktioner för både små och stora, modiga och mindre modiga. Utöver attraktionerna kan du passa på att 5-kampa och ta en sväng på dansbanan och digga till Grönan live.

Hitta hit med Google maps. 

Skansen

Skansen

SKANSEN är världens äldsta friluftsmuseum grundat 1891. Här känner du historiens vingslag i hus och gårdar, träffar vilda och tama djur, firar årets högtider och njuter av vackra trädgårdar.

Hitta hit med Google maps. 

Mer information om färdsätt hittar ni här

Tantolunden

Tantolunden

Tantolunden är en lummig bergspark spridd över två bergsplatåer och en dal. Här samlas människor i alla åldrar för att njuta av det fina vädret, bada eller äta en picknick, på vintrarna finns det pulkbackar. I Tantolunden ligger även ett mysigt koloniområde. 

Hitta till parken med Google maps här

Mysigaste campingen

Nästa lista blir om små och mysiga campingar i Sverige. Har du en gömd pärla som du skulle vilja dela med dig av? 
Namn E-post Meddelande Skicka in