Explore Sweden

Piteå

Göra i Piteå


Se & göra

Pite Havsbad

Oavsett om du söker utmaning, spänning eller avkoppling så finns det något för alla! Utmana en kompis eller kollega i den 81 meter långa vattenrutschbanan med tio meters fallhöjd och inbyggd tidtagning. Snurra rekordmånga varv i Space-bowl, som garanterat avslutas med ett plask. Ta en åktur i vattenfallet eller någon av våra ”snällare” rutschbanor. 

Isbrytarsafari

Hör på när ljudet av isblock krossas mot skrovet på båten. Promenera på det frusna havet och njut av en het dryck på isen. Här får du chansen att utmana naturlagarna under bekväma och trygga former på det isklassade fartyget Arctic Explorer. Låt dig själv imponeras av dånen och krafterna när istäcket mals sönder mot båtens skrov. 
Väljer ni att ha eran konferens här så får ni möjlighet att välja mellan promenera på isen eller bad bland isflak med överlevnadsdräkt, och oavsett vad ni väljer så skapar ni minnen för livet. 


Äta i piteå


Mat & dryck

Ångbryggeritet  

Ångbryggeriet är en restaurang belägen i hjärtat av Piteå, specialiserade på svensk a la carte tillagad med färska, säsongsbetonade råvaror.

Centrum krog 

Besök Piteås nya kvarterskrog på Rådhustorget med stjärnkocken Johan Eriksson i spetsen. Centrum krog är en modern bistro som alltid sätter säsongens råvaror i fokus och där absolut inget lämnas åt slumpen, både inredning och vinmakare är noga utvalt.
Maten på Centrum krog är tillagad från grunden och på deras meny hittar du fisk, kolgrillat samt hängmörat kött och grönsaker. På dryckeslistan hittar du lokal öl och goda naturviner.

Restaurang Tage

På Restaurang Tage lagas det mat enligt enkel tradition, genom att välja sina råvaror efter säsong och tillaga allt på deras fina grill. Allt kött är valt med omsorg från kvalitetsgårdar, både lokalt och globalt och maten kombineras med anpassade drycker från världens främsta producenter. En trappa upp hittar du Bar Tage. Både Bar och Restaurang Tage ligger i toppen av KUST Hotell & Spa. 

hotell i piteå


Övernattning

Hotel Bishops Arms

I Piteås absoluta centrum ligger Hotel Bishops Arms. Vi erbjuder 29 moderna rum i engelsk tappning och på entréplan hälsar vår uppskattade gastropub dig varmt välkommen.

Pite Havsbad

Välj att bo på hotell eller i någon av alla stugor som ligger efter den vidsträckta badstranden.

KUST Hotell & Spa

 I Piteå hittar du norra Sveriges nya designhotell, KUST Hotell & Spa. Upptäck Norrlandskustens högst belägna spaterrass och skybar, erkänd restaurang, en lounge med internationell atmosfär, 4 unika årstidssviter, 97 rum och en konferensvåning med fullservice. 
På den åttonde av fjorton våningar hittar du hotellets spa. KUST Spa erbjuder ett spa på 500 kvadratmeter med möjlighet att vara både inomhus och utomhus med fantastisk utsikt över älv och skog. 

Northen Lodges

Övernatta på toppen av berget och njut av en utsikt på 120 meters höjd. Här bor du bekvämt i en fullutrustad toppstuga för 2 personer med stora panoramafönster som ger känslan av att  övernatta utomhus. Här får du en unik boendeupplevelse med möjlighet att se norrsken och att njuta av tystnad och stillhet. 
Bra att veta är att det inte går att köra bil upp till stugan utan det är en stärkande vandring på ungefär 1 kilometer från parkeringen till stugan.