Explore Sweden

Norrköping


se och göra i Norrköping


Se & göra

Vad ska man se och göra i Norrköping? Här är våra tips.

Kaktusplanteringen

Besök kaktusplanteringen i Carl Johans park och se alla de 25 000 kaktusar i ett specifikt motiv av en aktuell händelse. Motiven ändras varje år och kaktusarna planteras ut i maj för att sedan invigas i juni. Att 25 000 kaktusar planteras ut i Carl Johans park har varit en tradition sedan 1926.

Kvarteret Knäppingsborg

I kvarteret Knäppingsborg, som brukar kallas för hjärtat av Norrköping, finns det något som passar alla, små unika butiker, delikatessbutiker, restauranger och caféer. Knäppingsborg består av tre olika torg som alla har sin egna unika prägel och identitet. De gamla och vackra byggnader som förr var snus och kvarnfabriker innehåller idag allt det ovannämnda men även lägenhet och kontorslokaler. 
Till dig som är kulturintresserad så erbjuder Knäppingsborg allt från trubaduraftnar, sommarteater, utställningar och Norrköpingsnostalgi i världsklass. 

Visualiseringscenter C

En annan häftig plats att upptäcka i industrilandskapet Norrköping är Visualiseringscenter C, som är ett digitalt science center med interaktiva utställningar och en kupolformad biograf som visar filmer i 360 grader, även kallat en "dom".
Att besöka Visualiseringscenter C och kolla på utställningarna är helt gratis, men om du vill kolla på film i "domen" så måste du boka plats, och där finns det filmer för alla olika åldrar att välja mellan. 

Arbetets Museum

Besök Arbetets Museum som ligger mitt i det industrilandskap som Norrköping har, i en väldigt speciell och gul byggnad som kallas för Strykjärnet. Detta museum bjuder dig på många interaktiva moment som kretsar kring kultur och arbete inom industrisamhället.
Det finns något att göra för alla här, varje dag kan både små och stora barn delta i Museideckarna vilket är en upptäcktsfärd där barnen får hjälpa museets maskot Myran att hitta sina borttappade bilder med hjälp av ledtrådar, på helger och lov finns det extra aktiviteter för barn i deras kreativa verkstad på våning 5, och dom anordnar även debatt- och kulturkvällar, seminarier och konferenser.

Äta i ystad


Mat & dryck

Tips på restauranger, barer, kaféer i Norrköping

Kvarterskrogen Asken

Kvarterskrogen Asken som ligger i Knäppingsborg är så mycket mer än en krog, dom satsar på en perfekt symbios mellan dryck, mat, njutning och service. Här ska alla känna sig välkomna. Krogen är i ständig rörelse och utveckling med en meny som byts ut efter säsong och med olika evenemang som byter av varandra under de 4 olika årstiderna.

Lindahls bageri

Lindahls bageri har 5 olika butiker runt om i Norrköping, i Bagarboden, Mirum Galleria, Spiralen, Ingelsta Shopping, Viberga Finspång och Vrinnevisjukhuset. Dom bakar allt dom säljer i deras egna bageri i Norrköping och har gjort det sedan 1939. Här serverar dom allt från Budapest bakelser till sallader till tårtor. 

Burgers and Bangers

Här är det milkshakes, burgare och korv som står i fokus.
Glassen till deras milkshakes gör dom helt själva och kan därför styra över glassens massa så att den blir perfekt.
Korvarna stoppas efter deras egna recept och är helt utan tillsatser. Korven har den maximala köttmängden vilket ger extremt smakrika korvar. Enligt dom själva passar korvarna bäst i bröd tillsammans med en öl.
Köttet dom använder till deras burgare mals med en speciell teknik som gör köttet saftigt och luftigt, köttet kommer i första hand ifrån gårdar i Östergötland. Dom anser att brödet är minst lika viktigt som köttet i en hamburgare och har därför tagit fram det dom tycker är bra hamburgerbröd och bakar det själva.

Halvars Glass

Är du sugen på glass? Besök då det gamla glasscafét Halvars Glass som serverar en spännande glassmeny med världens godaste kulglass och smaksatt mjukglass. Under de varma sommarmånaderna har Halvars öppet varje dag, men bara om det är soligt ute, och därför brukar den även kallas för Solskensbaren. Är du sugen på hallonglass, lakritsglass, marängsviss, freakshake, mjukglass med chokladsmak eller något annat gott så är Halvars Glass stället att gå till. Vill du känna smaken av det gamla Norrköping så är Halvars ett självklart stopp så fort solen lyser.

hotell i Sundsvall


Övernattning

Det finns massor med hotell och hostels i Norrköping. Här är våra favoriter.

Centric Hotel

Centric Hotel ligger i centrala Norrköping och har gångavstånd till Norrköpings resecentrum och city. Precis intill finns det vackra promenadstråk i Strömsparken och utmed Motala Ström.
Hotellet erbjuder dig boende med familjär atmösfär i hög standrard. Centric Hotel erbjuder dig som gäst ett centralt och trivsamt boende till en billig peng, gratis parkering och gratis Wifi på rummet. 

Hotell Nordic

Hotell Nordic är ett hemtrevligt hotell med 62 hotellrum som är fullt utrustade med kassaskåp och minibar. Det finns även 4 handikappanpassade rum och en hel del familjerum med plats för 4 och fler för den stora familjen.
Här kan du boka din konferens för seminarier, roliga evenemang eller givande möten. Beroende på ditt eget önskemål så serveras det fika, smörgåsar, frukt och kaffe, och lunchen kan ätas antingen i konferenslokalen eller i hotellets restaurang Nordica. På spa- och relaxavdelningen hittar du en swimmingpool, jacuzzi, ångbastu, bastu och kallbadspool.

First Hotel Central

First Hotel Cenral ligger i Norrköpings hjärta och äär väldigt nära Östgötateatern, Louis de Geer Konsert & Kongress och goda shoppingmöjligheter. Känn dig hemmastadd i något av de 77 moderna och bekväma rummen, ät en fantastiskt läcker frukost och utforska allt som Norrköping har att erbjuda dig. 
På hotellet kan du njuta av tidlösa klassiker gjorda på råvaror från lokala bönder på restaurangen Stadsvakten. varva ner lite i baren med fatöl eller din favoritcocktail, svettas i gymmet eller ladda upp dina batterier på hälsoavdelningnen på taket. Njut av den fantastiska utsikten över Norrköping medans du kopplar av i bastun eller sjunker ner i jacuzzin.