Explore Sweden

Läckö - Kinnekulle

En skärgård med tusentals öar, kobbar och skär. Ett bördigt kulturlandskap med fascinerande spår från medeltiden. Ett lokalt kök med genuina smakupplevelser. Romantiska hotellrum, personliga butiker – och massor av möjligheter att cykla, paddla och vandra. Välkommen att upptäcka Destination Läckö-Kinnekulle!
Lidköping Foto:jesper anhede

 Foto: Jesper Anhede

Se & göra

Kinnekulle

Det blommande berget är rik på både historia och spännande besöksmål. Missa inte att besöka Stora Stenbrottet, Kinnekulle utsiktsplats eller Husaby med historia från medeltiden. Njut av aktiva upplevelser bland vackra vandringsleder och äventyrliga MTB-spår. Kinnekulle är den del av Platåbergens geopark vilken 2022 blev en Unesco global geopark.

Läckö slott

På en udde i Ekens skärgård i Vänern kan du besöka Magnus De la Gardies Läckö Slott och dess sagolika slottsträdgård. Sommartid arrangeras både guidade turer och konserter. Ett stenkast från slottet ligger Naturum - Victoriahuset med restaurang, hotell, konferensmöjligheter samt Visitor Centre - en perfekt utgångspunkt till naturområdet Vänersskärgården.

Rörstrand Museum 

Rörstrand museum berättar om Rörstrandsfabrikens historia och utveckling i Stockholm, Göteborg och Lidköping samt visar tillfälliga utställningar om Rörstrands keramiker och formgivare, epoker, stilar eller särskilda jubileer. I det nyrenoverade museet (2022) finns även ett inbjudande café.

Vänermuseet

Den stora sjöns och staden Lidköpings museum. Här kan du uppleva spännande utställningar som visar allt från konst och hållbarhet till Lidköpings spännande historia och livet bland djuren i Vänern.

Lidköpings stadskärna 

I Lidköpings charmiga stadskärna strosar du runt på kullersten bland personliga butiker och inbjudande caféer. Varje onsdag och lördag är det torghandel som lockar både lokalbefolkning och besökare. I Lidköping finns det mesta inom promenadavstånd.


restauranger i Lidköping. Foto: Lena Frick

Foto: Lena Frick

Äta & dricka

Mellbygatans ost & delikatesser

White guide-restaurang som är populär bland både lunch- och middagsgäster. Gillar du öl? Här finns över hundra sorters hantverksöl att välja mellan. 

Hellekis Kök & Trädgårdscafé

Café och restaurang i gammalt orangeri, inbäddat i grönskan på Kinnekulle.

Restaurang Sjöboden

I restaurangen, skapad av en gammal sjöbod i Spikens fiskehamn, bjuds det på lokala läckerheter av högsta kvalitet.

Forshems Gästgivaregård

Kliv in genom de vackra dubbeldörrarna till Sveriges äldsta gästgivaregård anno 1564, belägen i Forshem på Kinnekulle.

Vill du ha ännu fler tips?

Allt om mat & dryck i Destination Läckö-Kinnekulle