Explore Sweden

GävleSe och göra i skara


Se & göra

Här listar vi vad man kan se och göra i Gävle

Furuviksparken

Besök Furuviksparken, parken för hela familjen. Där kan du promenera i den vackra gröna, lummiga parken, hälsa på alla djur, gå på Sveriges enda kängurusafari, besöka handelsbodarna, njuta av god mat på någon av restaurangerna, snurra er yra på tivolit, svalka er i äventyrsbadet eller njuta av konserter på ljumma sommarkvällar. Övernatta på Havshotellet eller Havscampingen som båda har utsikt över havet.

Bönan

På Bönan kan du upptäcka fyrmuseet, fika på Böna café och besöka fiskrökeriet. 
Böna Fyrmuseum

Kika på den gamla fyren från 1840-talet, som nu är ett museum som ibland har ordnade guidade turer. Fyren är en sammanbyggnad med fyrbostaden som består av ett rum och kök. Själva fyren är byggd av korsvirke och bräder, och  boningshuset är byggt av timmer. Tornets höjd är 19,9 meter över havet, 73 trappsteg leder upp till fyren och då har man underbar utsikt över skärgården. En gång i tiden var fyren fotogendriven och lämpan var förstärkt av massa speglar. Det är kostnadsfritt att besöka museet. 
Böna Café

Ät en lättare lunch eller ta en fika i det trivsamma caféet med gammaldags och genuin hemmakänsla. Under sommaren och vid fint väder året runt så finns det gott om plats i deras trädgårdsservering. restauranger i kalmar


Mat & dryck

Restauranger, kaféer och pubar i Gävle

Brända Bocken

På stortorget i Gävle hittar du restaurangen Brända Bocken. Oavsett om du vill äta en trevlig lunch, en välkomponerad middag eller ha en harmonisk utekväll med välsmakande drinkar så är du alltid varmt välkommen till Brända Bocken.
På restaurangen serveras det klassiska rätter med moderna inslag. Varje vardag serveras det lunch mellan 11-15 och efter det är det À la carte menyn som gäller resten av kvällen. Vill du inte sitta inomhus så är det inga problem, då restaurangen har en 200 kvadratmeter stor uteservering som det finns möjlighet att väderskydda vid regn och dåligt väder.

Erlandssons Restaurang & Bar

Med den längst bardisken i Gävle, designad av Lena Björklund från I&I, så har Erlandssons Restaurang & Bar en unik atmosfär som är välkomnande och raffinerad på samma gång.
I baren kan du bli serverad spanska Gin & Tonics, sköna cocktails och sangria som har både rött vin, vitt vin och cava som bas. Den meny som köksteamet har designat innehåller en fusion av internationella samt lokala grillade rätter. Alla grillade rätter på restaurangen serveras med en tillhörande tillbehörsbricka som innehåller 7 olika tillbehör som varierar efter humör, säsong och tillgång, och alla tillbehör är utformade efter att passa till fågel, fisk och kött.


hotell på Öland


Övernattning

Hotell och campingar i Gävle

Furuvik Havshotell

Bo med havet som granne och ett stenkast från Furuviksparken med spännande djur,  äventyrsbad, kittlande attraktioner och magiska konsertkvällar på Furuvik Havshotell. 
Havshotellet ligger i väldigt nära anslutning till Furuviksparken och bokar du boende här så ingår det två dagars parkentré. Hotellet erbjuder konferensmöjligheter med tillhörande konserter, aktiviteter i parken och vällagad mat. Precis vägg i vägg med hotellet ligger Furuvik Havskrog, som serverar frukost, lunch och middag till hotellet. 

Järnvägshotellet

Mitt i city, precis brevid Gävle central ligger Järnvägshotellet. Tåget från Norrland eller från Stockholm & Arlanda tar dig nästan till entrén. Det är gångavstånd till affärer, museer, restauranger, högskolan och turistinformation. 
På hotellet får gästen det som behövs för en väl lyckad övernattning, familjär & personlig service, god frukost och framförallt sköna sängar & trevliga rum. Hotellet erbjuder prisvärda rum för  resenärerna som prioriterar det charmiga och personliga, Wifi är gratis och alla rum har TV, dom flest har även tvättställ. Dusch och toalett delar alla gäster på.