Explore Sweden

ÖlandSe och göra p öland


Se & göra

Här listar vi vad man kan se och göra på Öland

Böda Skogsjärnväg

Järnvägen från förr på Öland är nu en upplevelse för alla åldrar. Här kan du uppleva hur det var att endast ha järnvägen som transportmedel mellan 1908 och 1959 och även passa på att ta tåget till Naturum i Trollskogen. 

Borgholms Badhus

Inuti badhuset finns det en 25 meters bassäng med svikt och 6 banor, en mindre barnpool, en Plask- och Skojhörna för de allra minsta, en vattenrutschkana med en egenbromspool, en bubbelpool med havsutsikt och även café & shop.
På sommartid finns det även två utomhuspooler med fri entré, med tillhörande solstolar att låna. I deras fräscha gym hittar du styrketräningsmaskiner, fria vikter, utomhus hinderbana, roddmaskiner & löpband och crosstrainer & motionscyklar.

Priser står på hemsidan

Greby Gokart

Greby Gokart är den familjära gokartbanan på Öland som erbjuder en aktivitet för alla åldrar. Banan är den nyaste på Öland och den är byggd direkt på det öländska alvaret, precis söder om Borgholm. Dom vill att hela familjen ska kunna testa på att köra Gokart och erbjuder därför tre olika alternativ; Stor Gokart som passar vuxna men kan köras av barn som är minst 10 år eller 135 cm långa, Liten Gokart passar vanligtvis barn i åldrarna 6-9 år, och till sist Dubbelgokart där två personer kan åka tillsammans och passar de barn som inte vill eller kan köra själv, på dubbelgokart är minsta ålder 3 år.  

Priser står på hemsidan


restauranger i kalmar


Mat & dryck

Restauranger, kaféer och pubar på Öland

Arontorps Kroppkakor

Arontorps Kroppkakor är en restaurang som erbjuder den öländska specialiteten kroppkakor, och såklart annan mat också. Med deras utmärkta service i den enkla restaurangmiljön lovar dom dig som gäst en god och gastronomisk lyx som garanterar en otrolig smakupplevelse. 

Fireside - Craft Beer & BBQ

Fireside är ett familjeägt mikrobryggeri som tillverkar unik hantverksöl i små partier. I bryggeriets restaurang serveras varierande ölsorter och vedrökt & smakrik pulled pork, ribs och chopped beef med tillbehör, det som är så speciellt med deras BBQ är att den tar 6-10 timmar att tillaga, så det som får plats på smokern den dagen är det dom kan servera. Dom erbjuder även bryggerivisningar och ölprovningar, sedan 2017 går det att köpa hem deras folköl direkt från bryggeriet. 
Restaurangen är inredd i en gammal lada och deras uteservering har öppet mellan maj-oktober och under den säsongen bjuder dom in trubadurer att spela, det musikschemat går att hitta på deras Facebooksida.
Beroende på säsong så går det att boka bryggkurser, provningskvällar, bryggerivisningar och BBQ-kurser. För grupper på en storlek mellan 8 och 25 personer kan dom erbjuda afterwork och privata event inomhus.

hotell på Öland


Övernattning

Hotell och campingar på Öland

Alvaret Hotel & Hostel

På Alvaret kan du bo i en avstressad och lugn miljö, och du sover gott i deras personligt inredda rum. Alvaret har 7 rum, och 4 av dom har egen dusch & toalett. 
På gården finns det ett inglasat uterum med TV och braskamin, det finns även utegrillar att låna för den som vill det. Dom har öppet året runt och det finns alltid möjlighet att boka konferens eller kurs på Alvaret. Det är gångavstånd till bank, post, restaurang, bageri/konditori, pub, pizzeria, badhus, livsmedel, ett sommaröppet systembolag, kryddbod, cykeluthyrning, tandläkare, taxi, vårdcentral, buss, fritidsprylar och klädbutiker.
Från Alvaret Hotel & Hostel har du nära till både Kalmarsund med sina klipphällar och Östersjön med sina långa sandstränder.

Klinta camping

Campingen ligger i Köpingsvik, vid en av Ölands finaste sandstränder, bara några kilometer från Borgholm. Kvalitetskraven på campingen är högt ställda, personalen gör allt för att hålla campingen ren, välordnad och snygg så att du som gäst ska trivas. Campingen har ungefär 400 uppställningsplatser för  husvagn, husbil eller tält. Det finns även 24 stugor och 5 stugtyper att välja på, två olika campingstugor och tre olika självhushållsstugor. Vilken stuga du än väljer så har du tillgång till egen terrass med utemöbler, där du kan sitta och njuta av den öländska luften. Vid varje stuga finns det även plats för en bil.