Explore Sweden

Skellefteå

Skellefteå isbad


Se & göra

Vad ska man se och göra i Skellefteå? Det här är våra tips

Museums:

Museum Anna Nordlander

MAN, Museum Anna Nordlander, har som mål att provocera, engagera och synliggöra konsten i samhället. Verksamheten bygger på publikens delaktighet där medskapande är en viktig del. MAN vill utmana bilden av vad ett konstmuseum kan vara, och ställer frågor om vårt samhälle, nu och i framtiden.

Skellefteå museum


Aktiviteter 

Boda Borg

Boda Borg koncept med Questar var först ut i Reality-Gaming sektorn i en era som kännetecknas av datorspel, dokusåpor och actionfilmer. Våra besökare lockades av möjligheten att själva kunna delta, fysiskt och mentalt, i aktiviteter från spel och film. Inga filmer, inga dataspel, bara du och uppgiften i Questarna. Resultatet är Boda Borg.


Äta i skellefteå


Mat & dryck

Restauranger i Skellefteå 

Miss Voon 

Miss Voon kombinerar smaker från alla de asiatiska köken med en skandinavisk grund. "Vi har länge varit inspirerade av det asiatiska köket och är glada över att få tolka det på vårt eget personliga sätt. Fräschör, enkelhet och mycket smakskaraktär är ledorden när vi utformar menyn, och det går igen även i vin- och drinklistan."

Nordanågården Bistro

I en mysig och stämningsfull miljö som passar perfekt för affärs- och sällskapsluncher serveras  gästerna vällagad lunch och middag med influenser från Medelhavet.

Stadskällaren Brewpub

Stadskällaren Brewpub är Skellefteås ,största, första och enda Brewpub.
Mitt inne i lokalen hittar du deras bryggeri där dom brygger egen öl på eget recept. Dom fokuserar på att servera lokalproducerad öl men dom har även klassiker som inte går att vara utan på 16 tappar. På matmenyn hittar du olika hantverksburgare, musslor, kött, sallad, flatbreads och råbiff. Rätterna anpassas efter varje säsong.

hotell i Skellefteå


Övernattning

Hotell i Skellefteå

The Wood Hotel by Elite

The Wood Hotel ligger i en av världens högsta träbyggnader och är placerat i centrala Skellefteå. I det höga trähuset med 20 våningar finner du 205 moderna hotellrum i olika storlekar, allt från dubbelrum till sviter till familjerum. 
Det finns 3 restauranger i hotellet, på bottenplan ligger Paolo's som är ett italienskt café&restaurang, på våning 4 ligger Restaurang Mandel som serverar á la carte med lokala smaker och råvaror, och till sist på våning 19 hittar du Miss Voon som är en asiatisk restaurang. På översta våningen, våning 20 hittar du Vana Spa, där erbjuds det bastu, utomhuspool och välgörande behandlingar i förstklassig spamiljö med panoramautsikt över Skellefteå. 

Comfort Hotel Skellefteå

1863 invigdes Skellefteås gamla stadshus, troligen Nordens största timmerhus någonsin. Det revs under högljudda protester 1955 och ersattes med byggnaden där Comfort Hotel Skellefteå idag ligger. 

Aurum Hotel

Sedan 1979 har Aurum Hotel varit en plats för familjer, konferenser, livsnjutare och företag. Hotellet ligger nära både centrum och flygplats. I deras restaurang serveras det mat enligt enkel tradition med säsongsvalda råvaror, på sommaren lagas maten vid grillen i deras restaurang Orangeriet på Söder som har anslutning till fotboll, minigolf, frisbeegolf, volleyboll och basket. Dom erbjuder även djurvänliga hotellrum.