Explore Sweden

Jönköping 

Staden blinkar, landsbygden blomstrar, Bauerskogarna viskar hemligheter. Vätterns vatten slår stora vågor.

Foto  Peter Appelin,

Besök ön Ven landskrona


Se & göra

Jönköpings läns museum

Här möter du kulturarvet av länet. Se utställningar fyllda med kulturhistoria och konst. Skapande verkstäder för barn och unga. Besök John Bauers sagolika värld. Lär dig mer om länets hembygd, upplev stenåldersföremål, konstverk eller låt barnen klä ut sig medans ni gemensamt lär, känner och upptäcker. 

Priser: 

Alltid fri entré

Dumme mosse

Dumme mosse är ett naturreservat med ett fantastiskt växt- och djurliv. På spångande leder kan du vandra en härlig vandring på det som ibland kallas för södra Sveriges sista vildmark.

Rosenlundsbadet

På Rosenlundsbadet kan du njuta av ett dopp året runt. Rosenlundsbadet är en perfekt plats att åka till på semestern med familjen för att det är Jönköpings största badhus med relaxavdelning, äventyrsbad, motionssim, utomhusbassäng, hoppbassäng och friskotek. 

Priser:

Står på hemsidan

restauranger i landskrona


Mat & dryck

Pescadores

Besök Jönköpings enda renodlade fisk och skaldjursrestaurang. Här serveras bland annat Skaldjurstallrik de Luxe som är en tallrik full med säsongens bästa skaldjur, traditionella Fish & chips och Tapas a'la pescadores. I restaurangens direktanslutna butik kan du köpa fisk, skaldjur och röror. 

Icha Mochi

Icha Mochi är en modern sushirestaurang i centrala Jönköping med vacker utsikt över Munksjön. Kockarna på restaurangen bär på flera års erfarenhet och vet hur äkta japansk sushi ska smaka, närmare äkta sushi och Tokyo kommer du inte i Jönköping. För att få dig som gäst att känna dig väl bemött har Icha Mochi fokuserat mycket på supermodern inredning, oförglömliga drinkar och härlig miljö. På restaurangen erbjuds även asiatiska sallader, varma rätter och härliga cocktails. 

Vox Restaurant

Med den säsongsanpassade menyn som uppdateras efter vad årets alla månader har att erbjuda, så serveras det alltid en internationell meny gjord på svenska råvaror skapad med svensk mentalitet. Restaurangen har lagt sig tydligt på den lokala kartan som en förstklassig, spännande restaurang med fokus på stora smaker, estetik och gastronomisk fusion. 


Övernattning

Vox Hotel

På Vox Hotel hittar du 143 rum, från deluxrum och sviter med fantastisk utsikt över Vättern till smarta prisvärda dubbelrum. Hotellet har öppet 24 timmar om dygnet året runt. I loungen finns det massor av arbetsutrymme med gratis Wifi och eluttag. På gatuplan hittar du den tillhörande restaurangen Vox Restaurant som serverar frukost, lunch och middag. Hotellet ligger i hjärtat av Jönköping med nära till tåg- och busstation, shopping och nattliv. 

Stora hotellet 

I en av Jönköpings vackraste byggnader med ett centralt och utsökt läge vid Vätterns södra strand ligger Elite Stora Hotellet. Jönköpings gågata passerar hotellets ena gavel vilket gör att du har nära till både shopping och nöjesliv.

Hotel Victoria

Clarion Collection Hotel Victoria välkomnar dig till en unik hotellpärla mitt i Jönköping, endast en kort promenad från centralstationen. När du bor hos oss ingår frukost, fika och vi bjuder på kvällsmat varje dag

Hotell Slottsvillan

Hotell Slottsvillan hittar du i en kulturminnesmärkt byggnad från sent 1800-tal i ett magnifikt grönområde i Huskvarna. Med 12 minuters bilresa från Jönköpings centralstation och 5 minuter från Elmia är du där. På hotellet erbjuds både gratis parkering och gratis Wifi.
Slottsvillan har 12 olika rum som alla är individuellt inredda med moderna bekvämligheter och tidstypiska möbler.  Inklusive en vacker lounge, en stor matsal och balkonger så finns det flera gemensamma rum. Du kan njuta av den närliggande vandringsleden Putsaleden, utforska den vackra omgivande parken, spela en omgång biljard eller koppla av i bastun. precis intill hotellet ligger Husqvarna Factory Museum som visar samlingar av vapen, spisar och motorcyklar. 

Hotel Match

Quality Hotel™ Match bjuder på en enastående utsikt över Vättern och ett brett serviceutbud. Här finns restaurang och relaxavdelning med utomhusbubbelpool. Hotellet är the perfect Match, vare sig du reser för en konferens, med familjen eller med vännerna.