Explore Sweden

Hållbart resande och svag krona förstärker hemestertrenden

Hemester Sverige 2023
Hemester, eller att semestra i Sverige, har blivit alltmer populärt under de senaste åren och trenden förväntas fortsätta starkt även under sommaren 2023. Med en svag krona och en mindre semesterbudget väljer allt fler att utforska hemlandet och uppleva allt det har att erbjuda. 

Camping och stugor lockar

Flera campingplatser och stuguthyrare har märkt av den ökade efterfrågan på både campingplatser och stugor, och just nu är trenden att bo i stugor på uppgång. Många har insett fördelarna med att bo i fina stugor med tillgång till barnklubbar och andra aktiviteter som liknar dem som erbjuds på utlandsresor. Destinationerna anpassar sig snabbt och erbjuder allt från aktiviteter till mat för att locka fler besökare.

Vandring och cykling i natursköna miljöer

Vandring och cykling i natursköna miljöer är två starka trender som fortsätter att växa. Besökare vill i allt större utsträckning koppla av i vackra omgivningar samtidigt som de erbjuds fysiska aktiviteter och mental avkoppling. Trenden är att erbjuda aktiviteter med det lilla extra för att göra upplevelsen ännu mer minnesvärd.

Läs hela artikeln här..